Bystrcké farmářské trhy

Druhou dubnovou neděli odstartovaly letošní sezónu bystrcké farmářské trhy. Je to akce již tradiční (tuším, že se konají třetím rokem), v atraktivní lokalitě brněnské přehrady, na ne až tak atraktivním místě u hotelu Santon. Budou teď bývat každou druhou neděli až do půlky listopadu. Super!Tyhle trhy máme rádi.

Takže jsme včera hned po mši místo obvyklého posedání, povídání, kojení a řádění ve farní kavárně vyrazili k přehradě. Verunku jsme nalákali na muzikanty, sami jsme se těšili na atmosféru, na zeleninu a já taky, že něco nafotím.

Ukázalo se ovšem, že focení na bystrckých trzích je docela výzva, a včera mi to řekla bych vůbec nešlo. Spousta lidí, kteří lezou do záběru (co si to jako dovolují!? :), nehezké pozadí většiny fotek (zadní trakt komunistického hotelu prostě moc fotogenický není), náročné světelné podmínky, Verča, která mi ke konci docela utíkala, a navíc ještě moje rozpaky, když mám fotit na veřejnosti. Udělala jsem jen pár fotek, a příště znovu a lépe.

Nakoupili jsme topinambury





a dýňový olej.


Na bystrckých trzích to docela žije a je koho pozorovat, tihle pejsci mě zaujali hlavně barvou vodítek.


U tohoto pána jsme sice nic nekoupili, neb prodává sýry, ale jeho charisma nešlo přehlédnout.


Naši oblíbení muzikanti hráli jen chviličku, většinu času povídali a popíjeli vínečko (bílé).




Verunka z nich byla rozpačitá, stejně jako loni.


Verča neomylně odhalila u jednoho ze stánků voskovky a musela je mít.


Mě zaujaly tyhle válečky u stejného stánku, byly ale poněkud drahé.


A na závěr jeden Santon.


Komentáře

  1. Náhodou Leni, fotky pěkné. Já naopak považuji cokoliv z doby minulé za vysoce fotogenické, takže bych se vůbec neostychala! Válečky jsme viděli v Praze na Design Marketu a nebýt ceny, okamžitě bych zakoupila. Samozřejmě s dinosaury! Těším se na další post. Pá Hanka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tak příště vyrazíte na trhy s námi (a s foťákem)? Je to tam fakt bezva a pro děti navíc i tvořivý koutek, ten jsme tentokrát nestihly, ale vypadal příjemně neorganizovaně a probíhalo tam pískování.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Steek

Vlaštovky

Můj minimalistický šatník