Mstišovská zátiší

Ve Mstišově jsem se narodila (tedy, narodila jsem se v nedalekých Teplicích, ale do Mstišova si mě maminka z porodnice přivezla), prožila téměř celé první tři roky života, trávila tam čas o víkendech a prázdninách. Vždycky jsem to tam milovala. A teď jsem tam najednou z různých důvodů, zahrnujících těhotenství a malé miminko, a taky přeci jen pořádnou vzdálenost z Brna, rok a půl nebyla! Hrůza!

Ve Mstišově bydlí moji prarodiče, maminčini rodiče. A my jsme se k nim v pondělí, po té dlouhé době, vypravili na návštěvu. Návštěva to byla moc příjemná. A vlastně se ve Mstišově nic až tak zásadního nezměnilo. Mstišov je totiž místo, kde se tak trochu zastavil čas. Děda s babičkou jsou o rok a půl starší a možná o něco hůře pohybliví, ale stále stejně pohostinní. Užívali si svoje pravnoučata a děti se s nimi překvapivě brzy skamarádily.

A já jsem zkoušela trochu fotit. Zachytit atmosféru. Zahrada, toho času narcisová (děda napočítal 6000 kousků). Dědova dílna, plná bizarních zákoutí. Houpačky, na kterých jsem strávila podstatnou část svého dětství. Pohodička, a trocha nostalgie.












Komentáře

  1. Připomíná mi to dům a kůlnu mých prarodičů. Babiččina kuchyně je stejná už nejmíň dvacet let. Stejný ubrus, plastové kelímky, stejná květina na okně, keramické vázičky, kořenky... a hlavně stejná vůně.

    Teploměr s šálou je super, ladí k tomu nečasu za oknem. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ha! vidíš, já myslela, že jsi Pražanda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, nejsem :) Ale ono těžko říct, naši čekali na byt v Praze a i zkoušeli chvíli bydlet u babičky s dědou v Praze (rodiče od táty), nicméně to tam mamce nevyhovovalo. Takže bydlela se mnou a pak i bráchou ve Mstišově a taťka za náma jezdil na víkendy. A pak jsme se slavnostně přestěhovali na Háje.

      Vymazat
  3. Tak to je nostalgie, prázdniny u babiček:):) Krása. Jo a můj manžel jezdí do Mstišova pracovat:) Mějte se hezky Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Přemýšlím, kde se dá vlastně ve Mstišově pracovat... ale na pár míst jsem přišla. Taky se mějte hezky!

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Steek

Vlaštovky

Můj minimalistický šatník