Rande a šicí koutek a tak vůbec

Focení. Něco tak pohodového, nenáročného a samozřejmého. Do chvíle, než na mě skočí bacil. To mi pak i "blbé" focení připadá vyčerpávající a nechce se mi ani vymýšlet záběry, natož vytahovat foťák. Škoda. Měla jsem totiž v pátek skvělé rande. A opět hned se dvěma muži najednou. A i když jsem se po těle necítila nejlíp, moc se povedlo.

Nejdřív jsme zamířili do Agátina světa, který se stává mým oblíbeným obchůdkem, vybrat nějakou hračku pro V. Vybrali jsme Zámecké schody, hru logickou, od 4 let, protože naše dítě je přece geniální! :) (Je, ale s hrou nakládá po svém a pravidla ji absolutně nezajímají.) Potom do obchůdku s látkami na Jánské a hned naproti do Fusionu, kavárny, kde jsme svého času byli skoro štamgasty, a teď jsme tam už dlouho nezavítali, nejspíš proto, že nám nepřipadala dostatečně baby-friendly. Nicméně při dnešní návštěvě naše baby spalo a my jsme pozorovali ruch uvnitř, co ho bylo tak akorát, a taky lidi na ulici, a nejvíc nás bavilo, že za panem majitelem přišla na návštěvu jeho dvouletá dcera, pobíhala kavárnou a jemu to ani trochu nevadilo. Takže příště dorazíme v plné sestavě a budeme doufat, že pan majitel bude k naší dcerce stejně shovívavý jako k vlastní. Rande jsme zakončili stylově na Zelňáku, a s plnou taškou zeleniny pak už honem domů za Verunkou.

No a od pátku mám taky šicí koutek. Vyklizený roh naší velké ložnice-skladiště, psací stůl, který už brácha nepoužívá, a šicí stroj, který si kupovala mamka někdy po svatbě, ale šila na něm vždycky jenom babička. Pozvali jsme pana opraváře, který stroj seřídil, pochválil, že je jak nový a jako by na něm nebylo šito (v podstatě má pravdu) a ještě mi stihl dát najevo, co si myslí o ženách, který šít neumí a ještě si navíc pletou člunek s chapačem! Ale nakonec byl pán vlastně docela fajn a pomohl mi posílit v sobě pocit "jsem začátečník a jsem na to hrdá". Ten pocit se mi potom hodil v obchůdku s látkami, kde jsem samozřejmě též vůbec netušila, která bije. Takže mám nakoupeno na první kurzový projekt v Brno šije.






Komentáře

  1. Člunek s chapačem? A sakra, na pána bych asi dojem neudělala. :D Naučit se šít mám na svém wish listu, protože s jehlou a nití si rozumím ještě o něco míň než s vařečkou, ale asi by to mělo patřit do nějaké povinné výbavy. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem popravdě na sebe dost zvědavá. Obsluhu stroje snad nějak zvládnu, ale jak si tak čtu na netu různé tutoriály, zjišťuju, že mi chybí prostorová představivost, a že je pro šití dost nutná (takže ty tutoriály povětšinou nechápu).

      Vymazat
  2. Máš krásný stroj! Co budeš šít, sukni? Ať tě to na kurzu baví. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu šít sukni. Akorát jsem chtěla kolovou, ale blbě jsem se mrkla do instrukcí a mám málo látky, tak holt áčkovou :D

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Steek

Vlaštovky

Můj minimalistický šatník