Zpívat prej se musim naučit

První zápis do deníčku požitků nakonec nebude o pletení, jak jsem si myslela, ale o zpívání. Neumím zpívat. Jakože fakt moc ne. V první třídě jsem se hlásila, že zazpívám Holka modrooká, a byla jsem paní učitelkou požádána, abych jen recitovala. Tahle událost se mi vcelku vryla do paměti. Připomněla jsem si ji jednou v dospělosti, ve sklípku, když jsem byla požádána, abych raději místo zpěvu skládala básně. V mírně ovíněném stavu jsem to tehdy obrečela. A možná právě tehdy jsem se rozhodla, že to tak nenechám.

Máme za sebou s Tomem několik kurzů u Idy Kelarové, která je přesvědčená, že každý umí zpívat. Myslím, že jsem se tam dost posunula. Například jsem pochopila, jak se má můj hlas k tónu zahranému klavírem, že s ním jako musí rezonovat.

Že každý umí zpívat si myslí i Michal, náš učitel zpěvu. Původně jsem chtěla, aby mě naučil hrát na klávesy, ale je to přeci jen spíš zpěvák, zpěvem se živí, a teď k nám jednou týdně chodí a učí mě i Toma zpívat s kytarou.Nejdřív jsme jen cvičili. Ma mi mo mi ma mi mo mi má. Pak jsme přešli k písničkám. Začínali jsme s Kočka leze dírou, ale zjistili jsme, že je pro mě příliš těžká (to jen pro ilustraci, jak na tom jsem). Tak jsme dnes zkusili Běžela ovečka. A bylo to lepší.

Na chviličku jsem si užila ten pocit, že umím zpívat. Že zpívám SAMA podle kytary a dokonce i poznám, alespoň přibližně, který tón mám zvolit. Takový příslib, že bych se to jednou fakt mohla naučit. Parádní pocit. A motivace cvičit. Ma mi mo mi ma mi mo mi má.

Komentáře

  1. Víte co? Strašně vám držím palce, ať jste se svým zpěvem nakonec spokojená. Tohle je opravdu úžasně inspirativní, většina lidí by to tak nechala, prostě se smířila, že neumí všechno.
    A navíc, pokud se to může naučit opravdu každý, pak mají i můj přítel a jeho kočičí hlas aspoň nějakou šanci. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za držení palců! Jo a prý to fakt jde, naučit se zpívat. Jen je to pro některý lidi těžší. Občas si říkám, jestli to není těžký až moc a neměla bych se radši věnovat něčemu, co by mi šlo snáz. Nicméně zpěv se stále vrací a nevzdává to se mnou :)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Steek

Vlaštovky

Můj minimalistický šatník