Kabelka a kraťásky

V zámeckém parku v Ploskovicích jsem nafotila nějaké předdovolenkové šití. 

Kabelka podle tohoto návodu. Líbí se mi, ale díky zapínání na přezku je děsně nepraktická. A pro mámu dvou dětí, která když s sebou navíc neustále nosí pletení, taky dost malá. Inu ale třeba se příležitosti k nošení najdou.

No a kraťásky podle střihu zdarma od Šijte s námi. Úplet mi dal zabrat a ze začátku jsem se dost vztekala, ale nakonec jsem přišla na to, jak šít, aniž by se mi hned při prvním stehu látka nezacuchala pod patku tak, že nejde vyndat. Některé věci v návodu jsem zcela nepochopila a na kraťasy není radno dívat se moc zblízka, ale i tak slouží a já jsem na ně přiměřeně pyšná. :)






Komentáře

  1. Úžasné látky, kde to vy holky šikovné berete. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Všechny jsou z obchůdku s látkami na Jánské, a ty na kabelku dokonce z koše se slevami, metr za 110 Kč. Krásných látek existuje spousta!

      Vymazat
    2. Prosimte, co to je za figl s tim strojem? :D Radovanek je fesak! tu tasku asi vyzkousim z kozenky jakoze kabelku na akce bez harantu.

      Vymazat
    3. No já měla problém, že když začnu šít úplně zkraje látky, tak se mi látka neposouvá a šiju na místě a zacuchám to a je potřeba odšroubovat ta mřížka. Takže prostě začnu šít kousek dál od kraje, abych si mohla látku jednou rukou sama posouvat. A buď se ještě zpátečkou vrátím ke kraji, nebo úplnej krajíčej je nesešitej a schová se to ve švu... (problém jsem měla hlavně když jsem lemovala ty kapsičky). Ale žádnej mega fígl to není :D a stejně pořád pokukuju po overlocku samozřejmě.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Steek

Vlaštovky

Můj minimalistický šatník