Adventní

Nejspíš je to tím, že děti (a nejen děti) se potýkaly poslední dobou s nachlazením. Takže hodně sedíme doma. A tak tvoříme a máme letos poprvé trochu adventní výzdoby a ručně dělaný věnec, dokonce dva. Ten adventní už vesele zapalujeme na stole, ten na dveře zatím visí na dveřích obýváku a bylo by třeba pověsit ho ven, což je ale akce pro dva dospělé, protože Radovánek při otevření dveří od bytu okamžitě zdrhá... a akci pro dva dospělé je u nás třeba pečlivě plánovat a ještě se na ni nedostalo :)

Rodičům malých dětí rozhodně doporučuju ozdobičky ze škrobu a jedlé sody. Žádná novinka, ale já jsem je zkoušela letos poprvé podle tohoto receptu a jsem nadšena. S hmotou se krásně pracuje, skoro nelepí, nemuseli jsme ani podsypávat, a (zásadní věc) dobře se po akci uklízí. Výsledné ozdobičky se mi líbí moc a u nás už visí na jabloňových barborkách. Zkoušeli jsme i barevnou variantu ozdobiček, poprvé neúspěšně - smíchat hotovou hmotu s barevnou vodou nefungovalo a lepilo se to, podruhé už úspěšně, kdy jsem těsto rovnou vyráběla z barevné vody (obarvené potravinářským barvivem).







Každý den taky vyrábíme jednu postavičku do našeho plstěného betléma. Inspirovala jsem se obšlehla jsem betlém tady, a odkaz jsem získala z nového blogu Jitu Víra dětem. Nový blog je o tom, jak předávat křesťanskou víru dětem a jsem za něj fakt ráda, těším se, že budu nápady odtamtud využívat i nadále.


A duchovní prožití adventu? Snažím se! Sice tedy jsem si pro sebe vymyslela možná až příliš dárkového pletení a šití, ale i tak se učím najít si každý den nerušený čas na Písmo. A když to jde někdy těžko, myslím na tahle slova Marka Váchy:
"Modlitba šetří čas, udělej prosím tu zkušenost. Čas, který dáš Bohu, Ti bude mnohonásobně vrácen. Kdo nezažil, neuvěří, zažij. Dej Božím věcem čas a úkoly dne se uspořádají samy." (z knihy Nevyžádané rady mládeži)



Komentáře

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Steek

Vlaštovky

Můj minimalistický šatník