Week Of Life - Pondělí

Znáte Week Of Life? Je to projekt, který má velké ambice: být světovou fotoknihovnou lidstva. Kdokoli může přispět tím, že nafotí svůj týden - typický nebo neobyčejný. Každý den zachytí devíti fotografiemi, doplní popisky a přidá na web projektu.

Jak píšou sami autoři:

"Základním stavebním kamenem celého projektu je pak časový úsek jednoho týdne v životě jedince, žijícího kdekoli na naší planetě. Týden, který čítá sedm dní, z nichž každý má pro nás jiný význam, jiný barevný nádech, jinou vůni, jiný smysl a jinou intenzitu energie. Tento časový úsek je nejcharakterističtějším časovým úsekem pro člověka z pohledu různorodosti jeho konání a chování. Lidské konání je chtěně či podvědomě k tomuto úseku nastaveno, a proto je obrazová reportáž z něj nejvíce výpovědná. "

"V projektu Week Of Life jde o základní myšlenku přispění do „světové fotoknihovny lidstva“, o to, aby si pokud možno co nejvíce uživatelů a návštěvníků uvědomilo, že pokud sami přispějí, pokud sami vyfotografují svůj jeden týden života, že se tím stávají jeho nedílnou součástí, že tím vlastně jednou provždy přispívají do společného pokladu, který zde zůstane navěky jako odkaz pro další generace. Pokud tak jedinec jednou učiní a pošle celou myšlenku dál, tak na základě právě třeba jeho či jejího konkrétního týdne si někdo jiný na druhé straně zeměkoule uvědomí něco, co mu následně může změnit názor, mínění, pohled na věc a nebo i celý přístup k životu. "

Sama nevím, kdy a jak jsme Week Of Life objevili s Tomem poprvé. Ale ta myšlenka nás zaujala a na jejím základě už přes pět let fotíme a dáváme každý týden dohromady "devítky" z našich víkendů. Opravdový week of life jsem se ale ještě nikdy vyfotit neodhodlala. A teď to chci zkusit. Jestli ho přidám na web projektu, to ještě nevím, ale tady na blogu chci každý den sdílet svůj výběr plus popisky. Jsem zvědavá, co se z toho vyklube.


Ranní pohádka 


Po cvičení razítko


Co nám přišlo?


Nahazuju 


Probuzená


Vyzobali, nebo nevyzobali?


Narozeninový pro tatínka do práce


Zábava i při večeři


Před spaním si čteme o Č





Komentáře

  1. To je zajímavý projekt... :) Ještě jsem o něm neslyšela, ale nápad je to krásný. Budu ho asi také muset trochu prozkoumat. Každopádně se těším na další tvé Week of life články... ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je zajímavý. Jsem hodně zvědavá, co vyleze z toho mého týdne, protože se trochu obávám, že budu každý den fotit to samé :) tak uvidíme.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vlaštovky

Steek

Můj minimalistický šatník