Analfabeta Negramotná

Už jen do konce července se v Moravském zemském muzeu v Brně koná parádní výstava Analfabeta Negramotná a další hrdinové z knih. Výstava představuje dětskou literaturu, a představuje ji formou, která je zábavná pro děti od školky vlastně až po dospělé... nebo aspoň mě to docela bavilo, a naše děti taky. Spousta "sahacích" úkolů, kde si na své přijdou už dvouletá mrňata. Větší děti, které už čtou, a některé hrdiny z knih už z dřívějška znají, mohou řešit různé vědomostní soutěže. U naší Verunky, která má zrovna kreslící období, nejvíc bodoval komiks. Strávili jsme na výstavě dvě hodiny a bylo to hodně málo, ráda bych ještě vyrazila jednou, a vám rozhodně také doporučuju.













Truhla s pokladem, na kterou děti velmi bavilo ťukat, mě pobavila, nebo spíš rozčarovala, nebo nevím co vlastně? Asi vše dohromady :) Děti totiž mají za úkol hledat na zemi po celé místnosti obrázky s předměty, které Robinson Crusoe našel ve vraku lodi. Musí vybrat ty předměty, které pomohou Robinsonovi přežít na pustém ostrově, a jejich kódy naťukat na truhlu. Po vyťukání tří správných kódů se truhla otevře a odhalí poklad.
Předměty jsme našli celkem snadno, ale vyťukávání se nám nějak nedařilo... až po chvíli jsem zjistila proč. Zatímco taková sekera nebo lano jsou považovány za správné předměty, Bible mezi správnými předměty není. Proto nám truhla vždy po zadání jejího kódu hlásila chybu. Bible se tak ocitla ve společnosti dalších pro přežití na ostrově nedůležitých předmětů, jako byly parfém, láhev rumu či televize. Ehm :)

Ať už pobavená či rozčarovaná, musím uznat, že hranolky z nově otevřeného Faency Fries na Radnické byly moc prima, a dětem prý taky moc chutnaly.






Komentáře

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vlaštovky

Steek

Můj minimalistický šatník