Winterfolk

Další tvořící příspěvek. Jeden fakt velký projekt je hotový! Projekt, který jsem měla na jehlicích někdy od ledna. Projekt, který mi na čas tak trochu znechutil pletení. O kterém jsem nevěřila, že ho dokončím. Ale dokončila. Rychlý nástup podzimních teplot pomohl. A je to! Winterfolk od návrhářky Joji Locatelli. Pletla jsem z lehce kousavé, o to však hřejivější příze Léttlopi v odstínu lapis blue heather na jehlicích 2,75 (protože pletu fakt hodně volně).
Už během pletení jsem tušila, že bude kabát trochu větší, než by se mi líbilo. I proto ho nosím jinak, než jak ho autorka zamýšlela. Středové panely se mi víc překrývají, a tak jsem zvolila k jednomu knoflíku nahoře ještě jeden v pase - a nejspíš přidám třetí navíc někam mezi ty dva. Stále poněkud obří proporce pomohly vyřešit ještě dva knoflíky na zádech. Tedy - ony ty knoflíky jsou vlastně pouze na ozdobu, pod nimi jsem kabát úplně obyčejně sešila. Párání nepřipadalo v úvahu, to už bych opravdu nedopletla nikdy :)
Jo, jsem spokojená. Nosí se příjemně a má kapucu a hlavně ... já můžu s klidným svědomím nahodit zas něco dalšího! Menšího! Jupijou...












Komentáře

  1. Kabát je úžasný. Mám na Vás prosbičku. Mohla by jste mi poslat rozpis na copánky. Jsou krásné.
    Děkuji Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se, ale to udělat nechci, návod jsem si koupila a nerada bych i jeho část takto šířila... ale dá se koupit na Ravelry.

      Vymazat
    2. Strašně se mi líbil jen ten copánek. No nic. Snad se najde někde na internetu.
      T.

      Vymazat
    3. Já to chápu... a kdybych ho navrhla já, beze všeho pošlu. Možná kdybyste zkusila napsat přímo designérce? Já nevím, za jak moc zásadní svoje dílo ona ten copánek považuje.

      Vymazat
  2. To musela být makačka! Povedl se Vám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla. Ani ne tak náročností pletení, ale spíš vytrvat :) A děkuju za pochvalu.

      Vymazat
  3. Leni, skvělá práce. Máš můj obdiv. To řešení s knofliky na zádech je moc elegantní a posouvá ten kabát zase o level výš. A vidim taky novou čepici!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řešení s knoflíky byl nápad tchýně! A tu čepku myslím znáš, upletla jsem ji už na jaře a byla mi dost velká... ale nakonec ji nosím ráda. Je pravda, že na jaře jsem ji na sobě měla asi jen jednou.

      Vymazat
    2. Vepicijsem právě videlajen v procesu, ale s kabátem jim to výborne ladí!dokonale promo fotky!

      Vymazat
  4. Kabát je úžasný! Hlavně ta barva.. :) Ta je neskutečně slušivá...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Taky se mi líbí, i když to není vyloženě "moje" barva.

      Vymazat
  5. Kabát je naprosto dokonalý !!! Přines ho v sobotu :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Steek

Vlaštovky

Můj minimalistický šatník